Üdvözöljük Kápolnásnyék honlapján!

Konzultáció a bürokratikus terhek csökkentéséről

Az ügyfelek és a szakemberek véleményére támaszkodva akarja a Kormány tovább egyszerűsíteni a közigazgatási eljárásokat, enyhíteni az állampolgárokat és a vállalkozásokat terhelő fizetési kötelezettségeket. Ennek megvalósítására indult július 11-étől újabb konzultáció.

A tavalyi nemzeti konzultáció eredményeként az ügyfelek közel 400 ezer kérdőívet töltöttek ki. Ezt követően, az állami rezsicsökkentéssel több mint 20 hatósági eljárás díja szűnt meg, amely az állampolgárok és vállalkozások számára idén 10 milliárd forint megtakarítást eredményez. Közel másfél millió okmányt vettek át díjmentesen, illetve kedvezményesen az állampolgárok. A díjmentessé tett eljárásokban, több mint 500 ezer ügy indult az elmúlt év során.  Ennek része a már díjmentes felsőoktatási felvételi eljárás, amely önmagában is 1 milliárd forint megtakarítást eredményezett az érintettek számára.

Az idei nemzeti konzultáció során az állampolgárok három kérdőíven nyilváníthatják ki véleményüket. A közigazgatási bürokráciacsökkentésről szóló kérdőíven az állampolgárokat érintő hatósági eljárások egyszerűsítésével összefüggésben tehetünk javaslatot a bürokratikus terhek csökkentésére. Az állami rezsicsökkentéssel kapcsolatban külön kérdőív szól a magánszemélyekhez, illetve a vállalkozásokhoz. A kérdőívek tíz-tíz olyan hatósági eljárást tartalmaznak, amelyeknél javasolt az igazgatási szolgáltatási díj, illeték eltörlése vagy csökkentése. Az állampolgárok mindhárom kérdőíven feltüntethetnek saját javaslatot is.

A kormányhivatal valamennyi ügyfélfogadási helyén papír alapon átvehetők és le is adhatók a javaslatok, valamint elektronikus kérdőíven – a www.kormanyhivatal.hu honlapon – is szavazhatunk arról, milyen eljárások egyszerűsítését, mely eljárási díjak megszüntetését, illetve csökkentését javasoljuk. A kérdőívek kitöltése önkéntes és névtelen, de természetesen lehetőség van arra, hogy a javaslattevő a kérdőíven feltüntesse a nevét. A konzultáció augusztus 19-éig tart.

Célunk az, hogy az ügyintézés, az állam működése - az emberek, a vállalkozások igényeihez igazodva -, egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb legyen.

Kérem, vegyen részt a konzultáción! Várjuk az Ön véleményét is, az állásfoglalása fontos a számunkra!

Dr. Simon László kormánymegbízott,
a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője

Ügyfélfogadás

Hétfő: 08:00 - 12:00
13:00 - 18:00
Szerda: 08:00 - 12:00
13:00 - 16:00
Péntek: 08:00 - 12:00

Kápolnásnyék Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

Szechenyi2020

Infrastruktúra-fejlesztés a kápolnásnyéki könyvtárban

SzechenyiTerv

Copyright 2013 Kápolnásnyék
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36(22)574-100