Menü
Üdvözöljük
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek

MEGHÍVÓ A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIRA A KÁPOLNÁSNYÉKI HALÁSZ-KASTÉLYBA

Sokszínű programmal várja látogatóit a kápolnásnyéki Halász-kastély a KÖN hétvégéjén: szeptember 15-én és 16-án kastélysétákkal és ráadás kastélykoncerttel készülnek a szervezők.

2018. szeptember 15. 10.00 óra

MESÉL A KASTÉLY A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIN

Mesés időutazásra invitálja a kastélytúrán résztvevőket Rodics Eszter, a Halász-kastély igazgatója a Kulturális Örökség Napjai alkalmából. Az épület megszületésétől napjainkig sok minden kiderül a kastély lakóiról, az épület sorsáról, még a jelenleg látogatható kiállítások rendhagyó megismerését is lehetővé teszi a különleges alkalom.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat a következő e-mail címen vagy telefonon szeptember 13-ig jelezzék: info@halaszkastely.huvagy +36 21 292 0471

 

2018.  szeptember 15. 19.00 óra

KASTÉLYKONCERT RÁADÁS SCHNÖLLER SZABINÁVAL ÉS POLGÁR JUDITTAL

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében a Halász-kastély parkja újabb csodának ad otthont: többek között Puccini, Verdi, Bellini és Mascagni remekművei csendülnek fel Schnöller Szabina operaénekes tolmácsolásában, zongorán kísér Polgár Judit.
Barátok az életben, igazi társak a zenében - a világhírű operaénekes, Polgár László lánya, Polgár Judit, s egyik utolsó tanítványa, Schnöller Szabina évek óta varázsolják el a közönséget mint ének-zongora duó. A fiatal művészek célja, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el az opera és dalirodalom remekeit. Koncertjeiken klasszikusok és igazi kuriózumok egyaránt megszólalnak, egyedülálló élménnyel ajándékozva meg a magyar és nemzetközi közönséget.

Jegyek a kastélyban és a jegy.hu oldalán vásárolhatók.

 

2018. szeptember 16. 10.00 óra

KASTÉLYSÉTA A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIN

Képzeljék el! - séta és tárlatvezetés a Halász-kastélyban és parkjában 
Hogyan és mikor épült a kápolnásnyéki kastély? Kik, és hogyan éltek falai között a 19-20. században? Hol volt a gyerekszoba vagy a teniszpálya? Milyen kapcsolatban voltak a Velencei-tóval? Honnan érkeztek a vendégeik? Mekkora személyzet dolgozott a középnemesi tulajdonosok mellett? Milyen volt a kastélypark? Mikor gyűlt itt össze a település apraja-nagyja? Mi történt a 2. világháborút követően? Mindezek elképzelését segíti a kastélyséta Bányai Balázs történésszel, aki a kastély és a család történetének kutatója, alapos ismerője. 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat a következő e-mail címen vagy telefonon szeptember 13-ig jelezzék: info@halaszkastely.huvagy +36 21 292 0471

 

Szeretettel hívjuk és várjuk programjainkra!

Halász-kastély

2475 Kápolnásnyék, Deák Ferenc u. 10.

Tel: 06212920471

E-mail: info@halaszkastely.hu

www.halaszkastely.hu

www.facebook.com/halaszkastely

Vissza

Elektronikus
Ügyintézési portál!

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2018. április

Pályázatok


szechenyiterv
Infrastruktúra-fejlesztés a kápolnásnyéki könyvtárban

szechenyiterv

Kápolnásnyék Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása