Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek

Tájékoztatás a kápolnásnyéki Halász-kastély közvetlen környezetében levő jégverem helyi védelem alá helyezésének kezdeményezéséről

Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Alapítvány (2475 Kápolnásnyék, Deák Ferenc utca 10.) elnöke kezdeményezte a Kápolnásnyék Deák Ferenc utca 10. szám alatti „Halász-kastély szomszédságában (436/42 hrsz) található, a valaha a kastélyhoz tartozó jégverem romos épületének helyi védelem alá helyezését, mivel nagyon fontosnak tartják, hogy minden épített örökség, amely valahogyan a Halász kastélyhoz kötődik, megmeneküljön a teljes pusztulástól.

Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló 7/2018 (V. 29.) önkormányzati rendelete szabályozza a helyi védelem célját, feladatait, valamint a helyi védelem alá helyezés eljárási rendjét. A rendelet 7.§ (2) bekezdése értelmében a helyi védelem alá helyezés vagy a helyi védelem megszüntetése iránti eljárás kezdeményezéséről, az értékvizsgálat vagy szakvélemény közzétételével egyidejűleg, az önkormányzat honlapján 15 napon belül tájékoztatást kell közzétenni, továbbá helyi egyedi védelemre irányuló kezdeményezés esetén írásban értesíteni kell az 6.§ szerinti érdekelteket.

A rendelet 7. § (4) bekezdése alapján a helyi védelem alá helyezésről vagy a helyi védelem megszüntetéséről a képviselő-testület a helyi védelem alá helyezés elrendelését vagy megszüntetését megalapozó értékvizsgálat (tájékoztató mellékletében található) vagy szakvélemény és a 6.§ meghatározott érdekeltek észrevételeinek figyelembevételével dönt.

 

                                                                                               Szabóné Ánosi Ildikó

                                                                                                          jegyző

Vissza

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró 2024. március - április