Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY: TÁJÉKOZTATÁS A JÁRVÁNYÜGYBEN HOZOTT RENDKÍVÜLI ÖNKORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEKRŐL

Tisztelt Lakosság!

A koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel, a kormány által kihirdetett intézkedések figyelembevételével az alábbi rendkívüli intézkedéseket hirdetjük ki.

2020. március 23-tól teljesen bezár a Kápolnásnyéki Napsugár Óvoda, az ügyeleti rendszert is megszüntetjük mind a gyermekek, mind az intézményben dolgozók védelme érdekében.

2020. március 18-tól bezártuk a játszótereket, március 19-től a szabadtéri sportlétesítmények használatát is megszüntettük.

Az önkormányzat szigorítja a háziorvosi, gyermekorvosi rendelők rendelési feltételeit, valamint a védőnők látogatásának rendjét is. A fogorvosi ellátás bizonytalan ideig szünetel. A gyermekorvosi ellátásra kizárólag telefonon lehet időpontot, tájékoztatást kérni.  A háziorvosi rendelés folyamatos, azonban a betegek inkább telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal. A lázas, köhögő betegek csak telefonon kérjenek segítséget. A betegeknek a receptek felírása e-recept formájában, telefonos megrendelésre történik.

A háziorvosok és a védőnők elérhetőségei

Dr. Szalai Lídia          + 36/22/368 017, +36/30/421-17-82

Dr. Pauli Szilárd         +36/22/574-065, +36/20/935-52-10

Dr. Sirák András        + 36/22/472 242, +36/22/598 149

Dr. Gerhát Márta        +36/22/ 368-459

Szita Ildikó                 06/20/5694250           knyekvedono@gmail.com

Gelencsér Zoltánné    06/20/4439039          knyekvedono2@gmail.com

A Kápolnásnyéki Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyintézés szünetel. Kérjük Önöket, hogy elsősorban telefonos és elektronikus elérhetőségeiken keressék az ügyintézőket, akik megbeszélik Önökkel, hogy feltétlenül szükséges-e a személyes megjelenés az ügyintézés során. Elérhetőségeink az önkormányzat honlapján és Kisbíró újságban is megtalálhatók.

Podhorszki István polgármester       tel: 22/574-100/115, 70/3823748, polgarmester@kapolnasn,yek.hu

Szabóné Ánosi Ildikó, jegyző            tel: 22/574-100/114, 70/9530786,  jegyzo@kapolnasnyek

A 70. életévüket betöltött személyeket nyomatékosan arra kérjük, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el, hiszen ők azok, akik a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásnak legjobban ki vannak téve.  Kérjenek segítséget családjuk fiatalabb tagjaitól szomszédaiktól, az önkormányzattól. A fiatalokat arra kérem, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet idősebb hozzátartozóikra, segítsenek nekik, amiben tudnak.

Egyik kiemelt feladatunk azoknak a 70 év felettiek mindennapi ellátása, akik vállalják az önkéntes karantént, és ellátásukhoz segítséget kérnek. A mai napon önkéntesek segítségével megkezdtük a településen élő 70 év felettiek felmérését, hogy megfelelő segítséget tudjunk nyújtani az arra rászorulóknak. Az önkéntesek valamennyien hivatalos, pecséttel ellátott megbízólevelet kapnak, mellyel i0gazolni tudják magukat.

A  köznevelési intézményeinkben (óvoda, iskola) 2020. március 16-án elrendelt iskolalátogatási tilalom fennállása idején továbbra is biztosítani fogjuk az intézményi gyermekétkeztetést, amit önkormányzatunk eddig  is biztosított a hátrányos helyzetű gyerekek számára. A mai napon kollégáim az intézményvezetők segítségével felmérik a gyermekétkeztetés iránt felmerülő igényeket. Kérjük a szülőket, hogy csak azok igényeljék az étkeztetést, akik ténylegesen más módon nem tudják megoldani gyermekük ellátását, és valóban rászorultak. A gyermekek napi egyszeri meleg étellel történő ellátása az igénylők számára az étel házhozszállításával történik a jövő héttől, szintén az önkéntesek segítségével.

Nincs nyári szünet és nincs tanszünet sem! Kérem a szülőket, hogy felelősséggel gondoskodjanak arról, hogy a fiatalok és a gyerekek ne közterületeken tartózkodjanak, hanem otthon!

Kérünk mindenkit, akinek munkája ezt lehetővé teszi, maradjon otthonában, azt kizárólag élelmiszer és gyógyszer beszerzés céljából vagy hasonlóan indokolt esetben hagyja el, és ezt szigorúan tartassák be a családtagjaikkal is!

Kérek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel óvja önmaga és embertársai egészségét!

Podhorszki István

polgármester

Ügyfélfogadás

Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2020. február

Pályázatok