Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek

A TÉLI REZSICSÖKKENTÉSBEN KORÁBBAN NEM RÉSZESÜLT HÁZTARTÁSOK EGYSZERI TÁMOGATÁSA

A Kormány meghozta döntését a korábban kiterjesztett rezsicsökkentésben nem részesült háztartások támogatása ügyében. Ennek érdekében megalkotta a 1602/2018.(XI.27.) Korm. határozatát. A határozat 2. számú mellékletében szereplő táblázat 811. sora szerint Kápolnásnyéken 110 háztartás részesül az egyszeri, természetbeni támogatásban, mindösszesen 1.320.000,-Ft összegben.

A támogatást a települési önkormányzat kapja meg támogató okirat alapján, amely tartalmazza majd a felhasználás és elszámolás részletes feltételeit, úgy, hogy a támogatás felhasználásának végső határideje 2019. december 31. napja.

A költségvetési támogatás elosztásának módját és feltételeit a helyi viszonyok figyelembevételével a települési önkormányzat alakítja ki az alábbi szempontok kötelező alkalmazásával:

-     csak a 2018. október 15-éig igénybejelentést tett háztartások részesülhetnek a támogatásból;

-     a támogatás nem használható fel a tüzelőanyag jogosulthoz történő szállítási költségeinek fedezésére, annak biztosítása a támogatásban részesülőt terheli;

-     az érintett háztartások részére 2019. december 15-éig kell biztosítani a tüzelőanyag átvételének lehetőségét;

-     a ténylegesen átvett tüzelőanyagok ellenértékét legkésőbb 2019. december 31-éig teljesíti az önkormányzat a vállalkozó részére.

 

A Kormányhatározat értelmében az önkormányzatnak kell kiválasztania és szerződést kötnie azokkal a tüzelőanyag-kereskedőkkel, vállalkozásokkal, ahol az igényelt fűtőanyag legkésőbb 2019. december 15-ig igénybe vehető. Ennek kidolgozása folyamatban van.

 

Önkormányzatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy meggyorsítsa a folyamatot, de a szerződéskötések, a határozatban előírt Katasztrófavédelmi ellenőrzés mind, mind időt vesznek igénybe. Munkatársaink azon dolgoznak, hogy minden egyes igénylő minél előbb hozzájusson az általa igényelt tűzifához, szénhez, PB palackos gázhoz, tartályos gázhoz, vagy briketthez, pellethez, és lehetőleg a kiszolgálást a hozzánk legközelebbi tüzelőanyag-kereskedés vállalja majd be.

 

A döntés megszületését követően az igénybejelentőknek azonnal tájékoztatást küldünk a támogatás átvételének módjáról!

 

 

Megértésüket, türelmüket köszönjük!

 

                                                                                               Podhorszki István

                                                                                                    polgármester

Vissza

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2022. május - június