Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek


Biciklivel a Velencei-tó körül

2022.05.24.


Részletek

Magyar Tavak Fesztiválja a Velencei-tónál

2022.05.24.

Magyar Tavak Fesztiválja a Velencei-tónál

2022. június 24-25.

 

A Magyar Tavak Fesztiválja rendezvénysorozat, amely idén már három helyszínen mutatkozik be (Velencei-tó, Tisza-tó és Balaton), a Velencei-tónál második alkalommal nyitja meg kapuit. Az idei évben június 24-én és 25-én rendezzük meg ezt a különleges fesztivált, amely a kultúrát, a sportot és a természet szépségeit ötvözi.  A fesztivál nagykövete a Velencén élő Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, aki tavaly a rendezvény pénteki napján ünnepelte pályafutásának 30 éves jubileumát, immár rutinos házigazdaként köszönti majd a fesztivál résztvevőit.


Részletek

Gyereknap

2022.05.20.


Részletek

Családi fesztivál sztárfellépőkkel a csaknem kétszáz éves angolparkban

2022.05.18.


Részletek

ÚT- ÉS PARKOLÓÉPÍTÉS

2022.04.23.
ÚT- ÉS PARKOLÓÉPÍTÉS

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megkezdődött a Semmelweis tér 2. szám alatt épülő bölcsőde parkolójának építése. Ezért a közelbe érkező autósok számára a közlekedés és a parkolás átmenetileg akadályokba ütközhet.

 

A kivitelezés időtartamára

2022. május 31. napjáig

kérjük szíves türelmüket.

 

Köszönettel:

Kápolnásnyék Község Önkormányzata


Részletek

Tűzgyújtás

2022.03.18.

Tisztelt Kápolnásnyékiek!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el, ami Fejér megyét, így Kápolnásnyéket is érinti.

Kérem Önöket, hogy az országos tűzgyújtási tilalom időszaka alatt saját ingatlanukon ne égessenek száraz zöldhulladékot (száraz falevél, növényi hulladék, lemetszett ágak…), mivel az önkormányzat avar és kerti hulladék égetéséről szóló önkormányzati rendelete nem ad felmentést az országos tűzgyújtási tilalom alól.

Együttműködésüket köszönöm.

                                                                               Tisztelettel:

Podhorszki István

                                                                                polgármester


Részletek

SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGI TAGOK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK

2022.01.18.
2022. április 3-án országgyűlési képviselők választására és ugyanezen a napon várhatóan több kérdésben országos népszavazásra kerül sor.
 A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a szavazatszámláló bizottságok, amelyek elsődleges feladata, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.
 A szavazatszámláló bizottságok új választott tagjait és a póttagjait a Képviselő-testület választja meg, a tagok a megválasztásukat követően esküt/fogadalmat tesznek.
Amennyiben Ön szeretne részt venni a választási bizottság munkájában kérem, jelentkezzen a szavazatszámláló bizottságba.

Részletek

Karácsonyfa elszállítás

2022.01.06.
Karácsonyfa elszállítás

Tisztelt kápolnásnyéki lakosok!

A VHG Kft szolgáltatóval történt egyeztetés alapján a fenyőfák a saját ingatlan elé kihelyezett zöld hulladékkal együtt kerülnek (külön matrica nélkül, tehát térítésmentesen) elszállításra. Külön gyűjtőhelyek nem lesznek kijelölve.

                                                                                                                                     Podhorszki István

                                                                                                                                           polgármester


Részletek

HIRDETMÉNY szálláshely-minősítés intézményéről

2021.10.29.

Az egyes kormányrendeleteknek a turizmus-vendéglátás ágazatot érintő stratégiai célú módosításáról szóló 501/2021. kormányrendelet bevezette a szálláshely-minősítés intézményét.

Ennek keretében a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (a továbbiakban: szálláshelyminősítő szervezet) vizsgálja a szálláshelyek számára előírt minőségi követelményeknek való megfelelést és ez alapján minőségi fokozatokba sorolja a szálláshelyeket.


Részletek

A tűzgyújtásról

2021.10.18.

Tisztelt Kápolnásnyékiek!

 

A félreértések elkerülése érdekében az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket.

Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének az avar és a kerti hulladék nyílttéri égetésének szabályairól szóló 3/2021.(III.4.) hatályos önkormányzati rendeletének 4.§-a szerint a község területén az avart és a kerti hulladékot (lemetszett ágak) elsősorban hasznosítani, komposztálni kell.

 

Az önkormányzati rendelet 5.§-a értelmében „A lakosság egészségének és a környezet tisztaságának védelme érdekében a nem komposztálható, illetve a komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék égetése minden év október 1-től következő év április 30-ig engedélyezett. A határidők kezdő- és utolsó napján az égetés engedélyezett. Az égetést szerdai napokon 8-20 óra közötti, szombati napon 8-12 óra közötti időszakban lehet végezni. Ünnepnapokon az égetés tilos.”

 

Kérem azokat a lakosokat, akik mindenképpen el szeretnék égetni a kertjükben keletkezett növényi hulladékot, legyenek tekintettel a környezetükben élőkre, és környezetükre. Frissen levágott zöld vagy megázott kerti hulladékot ne égessenek! Az égetendő avar és a kerti hulladék ne tartalmazzon semmilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes anyagot.

 

Fentiek betartását kérjük mindenkitől.

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az önkormányzati rendelet szabályait a Kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzet megszűnéséig lehet csak alkalmazni, ezért kérjük Önöket, hogy a rendelkezésre álló időben készüljenek fel a kertjükben keletkezett zöldhulladék környezetbarát technológiával történő feldolgozására.

Önkormányzatunk a továbbiakban is ingyenesen biztosítja az ágdarálás lehetőségét az ingatlantulajdonosoknak.

 

Kápolnásnyék, 2021. október 18.

                                                                                               Podhorszki István

                                                                                                  polgármester


Részletek

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró 2022. március - április