Menü
Üdvözöljük
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

 

A koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet korlátozó intézkedései jelentősen változtak május 4-től. Mindenkit érint, hogy kötelező a szájmaszk vagy az arc eltakarására alkalmas sál, kendő viselése a tömegközlekedési eszközökön és a zárt terekben; üzletekben, boltokban, gyógyszertárakban, postán, és egyéb közösségi helyeken. Kérek mindenkit, hogy tartsák be ezt a szabályt.

Minden üzlet, bolt, szolgáltató a megszokott nyitva tartással működhet, nincs tevékenységi kör szerinti megkülönböztetés, vagy időbeni korlátozás. A kávézók, éttermek, cukrászdák kerthelyiségei is nyitva tarthatnak, a védőtávolság szigorú betartásával. Kérem kereskedelmi egységek vezetőit és dolgozóit, hogy az előírásokat tartsák be, és a vásárlókkal is tartassák be. Az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban 9.00 – 12.00 óra között továbbra is csak a 65 év felettiek vásárolhatnak, más üzletekben nincs ilyen korlátozás.

 

Mostanáig nem történt koronavírusos megbetegedés településünkön és jelenleg egy személy sincs járványügyi megfigyelés alatt.

 

Az idős, ellátásra szorulók száma nem növekedett számottevően.  64 lakos számára biztosítunk étkezést, több lakosnak segítünk a bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében, csekkek feladásában, és a bezártság okozta lelki problémák kezelésében.

Az időseket továbbra is arra kérem, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el az otthonukat, és akinek nincs segítsége, forduljon az önkormányzathoz, és az ismert elérhetőségeken kérjenek segítséget. Kérem a lakosságot, hogy akinek tudomása van olyan idősebb, krónikus beteg vagy fogyatékossággal élő személyről, aki segítségre szorulna, jelezze felénk.

 

A kápolnásnyéki Őszilomb Idősek Otthonában sem az idős ellátottak, sem a dolgozók között továbbra sincs egyetlen fertőzöttet sem, az intézmény teljeskörű fertőtlenítése is megtörtént.

 

Iskolánkban az érettségi vizsgák első szakasza zökkenőmentesen lezajlott, a fiatalok valódi érettségükről tettek tanúbizonyságot. Nekik és az érettségi lebonyolításában résztvevő pedagógusoknak, egyéb résztvevőknek köszönjük a példaértékű helytállást.

A veszélyhelyzet első napjától biztosítjuk az óvodai ügyeleti ellátást. Ezt a legutóbbi napokban 11 kisgyermek családja vette igénybe, azonban az igény folyamatosan nő. Kérem azokat a szülőket, akik gyermekük otthoni felügyeletét nem tudják megoldani, vegyék fel a kapcsolatot Domakné Vagyóczki Erika óvodavezetővel.

 

A háziorvos, a gyermekorvos és a védőnők továbbra is azt kérik Önöktől, hogy bármilyen egészségügyi problémával, illetve, ha a betegség tüneteit észlelik magukon, először telefonon vegyék fel a kapcsolatot orvosukkal! Rendelési idejük nem változott, az előző tájékoztatókban található telefonszámokon továbbra is elérhetők. 

A fogorvosi ellátási ellátás is fokozatosan újraindul, amennyiben a megfelelő védőfelszerelések rendelkezésre állnak, hogy a szigorú higiéniai szabályokat be tudják tartani.

 

Folyamatosan végezzük az orvosi rendelő, óvoda, gyógyszertár, hivatal, posta, boltok, buszmegállók előtti közterületek, korlátok, bejáratok vegyszeres fertőtlenítését.

Várhatóan május 18-tól nyitjuk meg a játszótereket és a szabadtéri sportpályákat. A megnyitást követően a játszóterek fertőtlenítését folyamatosan végezzük, azonban javasoljuk, hogy a használatuk során mind a szülők, mind a gyerekek viseljenek maszkot.

 

A Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás továbbra is szünetel, az ügyfelek előzetes telefonos egyeztetés után kereshetik fel az ügyintézőt, ez alatt maszkot kell viselniük. A veszélyhelyzet ellenére az ügyintézés zavartalanul és folyamatosan működik, a munkatársak telefonon, e-mailben elérhetőek a korábban közölt elérhetőségeken.

 

Köszönöm az önkéntes varrónők és az óvoda dolgozóinak áldozatos munkáját, az ő segítségükkel minden háztartás részére el tudtunk juttatni 2 db többször használatos maszkot. Aki véletlenül kimaradt, vagy még szüksége lenne maszkra, jelentkezzen az ismert elérhetőségeinken.

 

Köszönöm a polgárőrök munkáját is, akik közel 2 hónapja veszik részüket a védekezési, segítségnyújtási feladatokból, mindemellett továbbra is végzik a civil munkájukat.

 

Köszönöm, a lakosságnak, hogy segítő együttműködésükkel, fegyelmezett magatartásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Kápolnásnyéken eddig semmilyen jelentős probléma nem merült fel, és a koronavírus járvány se jelent meg a településen.

 

Mindannyian tudjuk, hogy a kijárási korlátozás enyhítése nem azt jelenti, hogy elmúlt a járvány, ezért továbbra is azt kérem Önöktől, hogy a járvány miatti veszélyhelyzet előírásait, szabályait betartva tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a koronavírus járvány elkerülje községünket.

 

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

Kápolnásnyék, 2020. május 8.

Podhorszki István

     polgármester

Vissza

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2020. február

Pályázatok


Humán szolgáltatások komplex fejlesztése a Velencei-tó térségében

szechenyiterv

 

Infrastruktúra-fejlesztés a kápolnásnyéki könyvtárban

szechenyiterv

Kápolnásnyék Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

Projekt Legrad International Forum - Europe for citizens