Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

 

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló Kormányrendelet 2020. május 18-tól tovább enyhítette a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozásokat.

Az elmúlt két hétben már minden üzlet, bolt, szolgáltató a megszokott nyitva tartással működhetett, a kávézók, éttermek, cukrászdák kerthelyiségei is nyitva tarthattak. Hétfőtől a vendéglátóhelyek belső zárt részében is megengedett a tartózkodás, a megrendelt étel, ital elfogyasztása a szabályok betartásával. Az ott dolgozók kötelesek maszkot viselni (erre kérik lehetőség szerint a vendégeket is), és a védőtávolság betartása továbbra is kötelező. A szálláshelyek ismét fogadhatnak vendégeket.

 

Az enyhítések ellenére továbbra is kérem a kereskedelmi egységek vezetőit és dolgozóit, hogy az előírásokat tartsák be, és a vásárlókkal is tartassák be, a maszk viselése minden zárt helyen kötelező. Az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban 9.00 – 12.00 óra között továbbra is csak a 65 év felettiek vásárolhatnak, más üzletekben nincs ilyen korlátozás.

 

A veszélyhelyzet első napjától kezdve 5 fős csoportokban biztosítottuk az óvodai ügyeleti ellátást a fokozott biztonsági szabályok betartásával, ezzel segítve az újra munkába álló szülőket. Az elmúlt héten 14 kisgyermek családja vette igénybe az ügyeletet, azonban az igény folyamatosan nő. Kérem azokat a szülőket, akik gyermekük otthoni felügyeletét nem tudják megoldani, vegyék fel a kapcsolatot Domakné Vagyóczki Erika óvodavezetővel.

 

Az egészségügyi alapellátás működésének újraindítása folyamatban van, azonban a háziorvos, a gyermekorvos és a védőnők továbbra is azt kérik Önöktől, hogy bármilyen egészségügyi problémával, illetve, ha a betegség tüneteit észlelik magukon, először telefonon vegyék fel a kapcsolatot orvosukkal! Rendelési idejük nem változott, az alábbi telefonszámokon elérhetők:

Dr. Pauli Szilárd 06/22/574-065 (rendelő) vagy 06/20/935-5210

Dr. Szalai Lídia: 06/22/368-017 (rendelő) vagy 06/30/421-1782

Kőszeginé Erika: 06/30/448-1713

Szita Ildikó                 06/20/5694250           knyekvedono@gmail.com

Gelencsér Zoltánné    06/20/4439039           knyekvedono2@gmail.com

 

A fogorvosi ellátás is fokozatosan újraindul, jelenleg a 06 70 397 1637-es telefonszámon, előzetes időpont egyeztetéssel lehetséges a sürgősségi ellátás (foghúzás, gyógyszerfelírás) igénybevétele az alábbi napokon:

Kedd: 9:00-14:00

Szerda: 9:00-14:00

Csütörtök: 9:00-14:00

 

A pénteki adatok szerint a hatósági karanténban lévők száma 3 fő: két személy külföldről tért haza és teljesen egészséges, és egy személy, akinek pozitív lett a koronavírustesztje, azonban szerencsére továbbra sincs semmilyen tünete, jó egészségi állapotban van.

 

A kápolnásnyéki Őszilomb Idősek Otthonában sem az idős ellátottak, sem a dolgozók között továbbra sincs egyetlen fertőzött sem, az otthon fertőtlenítését folyamatosan végzi a fenntartó.

Május 18-tól megnyitjuk a játszótereket és a szabadtéri sportpályákat. A területek és a játszóeszközök előzetes fertőtlenítése megtörtént (permetezőgépes vegyszeres fertőtlenítés) és a megnyitást követően is folyamatosan, heti 2-3 alkalommal elvégezzük a fertőtlenítést. Kérjük Önöket, hogy az eddig is tapasztalt fegyelmezettséggel, a szabályokat betartva látogassák a játszótereket, mind a szülők, mind a gyerekek viseljenek maszkot és az előírt védőtávolságot tartsák be.  

 

Továbbra is folyamatosan végezzük az orvosi rendelő, óvoda, gyógyszertár, hivatal, posta, boltok, buszmegállók előtti közterületek, korlátok, bejáratok vegyszeres fertőtlenítését.

 

A Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás továbbra is szünetel, az ügyfelek előzetes telefonos egyeztetés után kereshetik fel az ügyintézőt, ez alatt maszkot kell viselniük. A veszélyhelyzet ellenére az ügyintézés zavartalanul és folyamatosan működik, a munkatársak telefonon, e-mailben elérhetőek a korábban közölt elérhetőségeken.

 

Az idős, ellátásra szorulók száma nem növekedett számottevően, 62 lakos számára biztosítunk étkezést. Önkéntesek bevonásával több lakosnak segítünk a bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében, csekkek feladásában, és a bezártság okozta lelki problémák kezelésében.

 

A megváltozott szabályok mellett is arra kérjük Önöket - különösen a veszélyeztett korosztályba tartozó időseket -, ha tehetik, maradjanak otthon, és akinek nincs segítsége, forduljon az önkormányzathoz, és az ismert elérhetőségeken kérjen segítséget.

Kérem a lakosságot, hogy akinek tudomása van olyan idősebb, krónikus beteg vagy fogyatékossággal élő személyről, aki segítségre szorulna, jelezze felénk. Akinek maszkra lenne szüksége, jelentkezzen az ismert elérhetőségeinken.

 

Köszönöm a lakosságnak, hogy az elmúlt 2 hónapban felelősségteljes és fegyelmezett magatartássukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Kápolnásnyék a járvány első szakaszát sikeresen átvészelte. Mivel a járványveszély még nem múlt el, ezért továbbra is azt kérem Önöktől, hogy a járvány miatti veszélyhelyzet előírásait, szabályait szigorúan tartsák be, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a védekezés továbbra is hatékony legyen.

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a járványhelyzettel kapcsolatos intézkedésekről szóló tájékoztatót továbbra is megosztjuk a kápolnásnyéki csoportok facebook oldalain, azonban az önkormányzat működésével kapcsolatos egyéb információkat, tájékoztatásokat az önkormányzat hivatalos honlapján (www.kapolnasnyek.hu) érhetik el.

 

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

Kápolnásnyék, 2020. május 16.                   

Tisztelettel:

Podhorszki István

     polgármester

Vissza

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2020. július - augusztus

Pályázatok


Humán szolgáltatások komplex fejlesztése a Velencei-tó térségében

szechenyiterv

 

Infrastruktúra-fejlesztés a kápolnásnyéki könyvtárban

szechenyiterv

Kápolnásnyék Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

Projekt Legrad International Forum - Europe for citizens