Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

 

A koronavírus-járvány elleni védekezés országosan és települési szinten is eredményes és sikeres volt, így fokozatosan és szigorú menetrend szerint újra indulhat az élet.

 

Hétfőtől megnyitottuk a Kápolnásnyéki Napsugár Óvodát, ahol az intézmény a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben, akár teljes létszámmal fogadhatja a gyerekeket. A pénteki adatok szerint 30 gyermeket vittek szüleik az intézménybe. Az óvodában bizonyos járványügyi előírásokat azonban továbbra is be kell tartani, erről bővebb információt az óvodavezető tud nyújtani.  A dolgozók folyamatosan végzik a benti és az udvari játékok, egyéb eszközök és az épület fertőtlenítését. Továbbra is azt kérjük Önöktől, hogy az óvodába kizárólag egészséges gyereket vigyenek. Az óvodáskorú gyerekeknek nem kötelező bejárni, a szülők továbbra is megoldhatják a gyermekek otthoni felügyeletét.

Az iskolában június 2-ától június 26-áig megszervezik az oda járó gyermekek felügyeletét, melynek keretében kiscsoportos konzultációt, felzárkóztatást, egyéni felkészítést végezhetnek az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért.

 

Az enyhítések ellenére továbbra is kérem a kereskedelmi egységek vezetőit és dolgozóit, hogy az előírásokat tartsák be, és a vásárlókkal is tartassák be, a maszk viselése minden zárt helyen kötelező. Az idősek vásárlási idősávját továbbra is fennmarad, az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban 9.00 – 12.00 óra között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak, más üzletekben nincs ilyen korlátozás.

 

A Kápolnásnyéki Közös Önkormányzati Hivatalban 2020. június 2. napjától a személyes ügyfélfogadás ismét a régi rendben működik. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az ügyfelek és a kollégák egészségének védelme érdekében a Hivatal épületébe csak szájmaszkban léphetnek be, a bejáratnál kötelező a kézfertőtlenítő használata, és itt tartózkodásuk során be kell tartaniuk az előírt 1,5 – 2 m védőtávolságot. Az elmúlt időszak tapasztalatait leszűrve megállapítottuk, hogy nagyon jól működött az elektronikus ügyintézés, aki teheti, továbbra is az elektronikus vagy telefonos ügyintézést részesítse előnyben.

 

Az egészségügyi alapellátás működése is újraindult, azonban a háziorvos, a gyermekorvos és a védőnők továbbra is azt kérik Önöktől, ha a betegség tüneteit észlelik magukon, először telefonon vegyék fel a kapcsolatot orvosukkal! Rendelési idejük nem változott, az ismert telefonszámokon elérhetők:

 

A fogorvosi ellátás is fokozatosan újraindul, jelenleg a 06 70 397 1637-es telefonszámon, előzetes időpont egyeztetéssel lehetséges a sürgősségi ellátás igénybevétele.

 

A pénteki adatok szerint hatósági karanténban nincs egy kápolnásnyéki lakos sem.

 

A kápolnásnyéki Őszilomb Idősek Otthonában továbbra sincs egyetlen fertőzött sem az idős ellátottak, sem a dolgozók között.

 

Továbbra is folyamatosan végezzük a játszóterek, az orvosi rendelő, óvoda, gyógyszertár, hivatal, posta, boltok, buszmegállók előtti közterületek, korlátok, bejáratok vegyszeres fertőtlenítését.

A megváltozott szabályok ellenére több idős ember szeretne a saját védelme érdekében otthon maradni. Részükre ezután is segítséget nyújt önkormányzatunk, hívjanak bennünket a ismert telefonszámokon. A bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében, csekkek feladásában, és a bezártság okozta lelki problémák kezelésében továbbra is rendelkezésre állnak az önkéntes segítők és a hivatal dolgozói.

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a járványhelyzettel kapcsolatos intézkedésekről szóló tájékoztatót továbbra is megosztjuk a kápolnásnyéki csoportok facebook oldalain, azonban az önkormányzat működésével kapcsolatos egyéb információkat, tájékoztatásokat az önkormányzat hivatalos honlapján (www.kapolnasnyek.hu) érhetik el.

 

Köszönöm a lakosságnak, hogy az elmúlt 2,5 hónapban fegyelmezett, felelősségteljes magatartásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy településünkön mindössze egy személy fertőződött meg, és már az ő tesztje is negatív.

 

Mindannyian tudjuk, hogy a járványveszély még nem múlt el, ezért továbbra is azt kérem Önöktől, hogy a járvány miatti veszélyhelyzet előírásait, szabályait szigorúan tartsák be. 

 

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

Kápolnásnyék, 2020. május 30.                   

Tisztelettel:

Podhorszki István

                                                                         polgármester

Vissza

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2021. május - június

Pályázatok


 

MFP-OUF/2019 „Óvodaudvar”

MFP-AEE/2020 „Orvosi eszköz – 2020”

Humán szolgáltatások komplex fejlesztése a Velencei-tó térségében

szechenyiterv

 

Infrastruktúra-fejlesztés a kápolnásnyéki könyvtárban

szechenyiterv

Kápolnásnyék Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

Projekt Legrad International Forum - Europe for citizens