Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek

Avarégetés

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

Ismételten szeretnénk felhívni figyelmüket Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének az avar és a kerti hulladék nyílttéri égetésének szabályairól szóló 8/2014.(IX.12.) önkormányzati rendeletére, melynek értelmében száraz kerti hulladékot és avart csak október 1. napjától lehet égetni.

A község területén az avart és a kerti hulladékot elsősorban hasznosítani, komposztálni kell. A lakosság egészségének és a környezet tisztaságának védelme érdekében a nem komposztálható, illetve a komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék égetése 2020. október 1-től december 31-ig engedélyezett, 2021. január 1-től tilos. A határidők kezdő- és utolsó napján az égetés engedélyezett. Az égetést szerdai napokon 8-20 óra közötti, szombati napon 8-12 óra közötti időszakban lehet végezni. Ünnepnapokon az égetés tilos.

A nyílttéri égetés során a meteorológiai viszonyokra figyelemmel kell lenni. Égetni csak szélcsendes időben szabad. Tilos az avar és a kerti hulladék égetése közterületen, valamint az 5.§-ban engedélyezett időszakon kívül és szeles, párás, ködös, esős időben.

A füstképződés csökkentése érdekében a nem komposztálható avart és kerti hulladékot előzetesen szikkasztani, szárítani kell. Az eltüzelés csak olyan adagokban történhet, amely nem veszélyezteti a tűz környezetét. Nyers, megázott avar és kerti hulladék égetése tilos.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet alapján a környezetvédelmi hatóság levegőtisztaság-védelmi bírságot szab ki arra, aki a levegővédelmi követelményt megsérti. Ennek mértéke bármely anyag a jogszabályi előírásokat megszegve, illetve engedély nélkül a nyílt téren történő égetése esetén 100.000 Ft.

Kérem, hogy a tűzgyújtással kapcsolatos szabályokat egymás egészségének és környezetünk védelme érdekében mindenki tartsa be.

Podhorszki István

polgármester

Vissza

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2022. május - június