Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek

Tájékoztatás Intézményi Étkeztetéssel kapcsolatban

Az Önkormányzat feladata a közétkeztetés megfelelő ellátása. A Prizma-Junior Zrt-vel kötött szerződés alapján az iskolakonyha felújítását követően egy új és korszerű konyha szolgáltatja majd a gyerekek, szociális étkezők számára az ebédet (tízórait és uzsonnát).

Az intézményi ékeztetést 2020. június 16-a óta a Prizma-Junior Zrt. látja el. Az iskolakonyha átadásáig a szolgáltató az ebédet az Ercsi Üzemből biztosítja. Harmadik legnagyobb magyarországi közétkeztető cégként kiemelt figyelmet fordítanak a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV.30.) EMMI rendeletben foglaltak betartására. A rendelet számos előírást, korlátozást és tilalmat tartalmaz egyes élelmiszerek és ételek vonatkozásában.

Az étkeztetésre vonatkozó rendeletek, szabályok betartása mellett törekszenek a legjobb megoldásra. A közétkeztetés szabályozása nem teszi lehetővé egy otthon megfőzött étel, vagy egy étteremben elvárt drágább szolgáltatással egyenértékű ebéd nyújtását. A szülők, a gyermekek és az étkeztetést igénybevevők nézetei, szokásai, elvárásai sok esetben egyeznek, de sok esetben ellentétben állnak egymással. Megoszlanak a vélemények az egészségesről, a tartalmasról, az elegendőről. A gyerekek ízlése, kifogása is számos esetben eltérő.

 

Önkormányzatunk tud a közétkeztetéssel kapcsolatban felmerült problémákról, panaszokról, ezeket továbbítjuk a szolgáltatónak, aki lehetőségeihez mérten igyekszik orvosolni azokat. Szinte naponta egyeztetünk, és közösen próbálunk megoldást találni az étkezéssel kapcsolatban felmerült jogosnak vélt, vagy néha jogos problémára.

A Prizma-Junior Zrt. lehetőséget fog biztosítani a szülőknek az ételek kóstolására, véleményezésére (természetesen szervezett keretek között, különös figyelemmel a jelenlegi koronavírus helyzetre), ennek részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk a szülőket.

 

Amennyiben az ételekkel, étkeztetéssel kapcsolatban további panasz merül fel, kérjük, hogy észrevételeiket írásban tegyék meg a  elérhetőségen.

 

A felmerülő problémákat együttműködéssel tudjuk a legjobban megoldani, ezért a Prizma-Junior Zrt. képviselői 2020. szeptember 30-án, szerdán 17.00 órakor fórumot tartanak a kápolnásnyéki Művelődési házban, ahol tájékoztatják a közétkeztetést igénybe vevőket az általuk nyújtott szolgáltatásról. A fórumon részt vevőknek lehetőségük lesz feltenni kérdéseiket, megosztani észrevételeiket, problémáikat.

 

Kérjük, hogy a járványügyi szabályok betartása (maszk viselés, távolságtartás) mellett minél többen vegyenek részt a fórumon, ahol első kézből tudnak információhoz jutni.

 

Együttműködésüket és türelmüket köszönjük.

 

Kápolnásnyék, 2020. szeptember 22.

 

Podhorszki István

                                                                                    polgármester

Vissza

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2022. május - június