Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

A Kormány a koronavírus-járvány második hulláma miatt a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki 2020. november 4 napjától. Rendkívüli jogrend lépett életbe, melynek hatályát az Országgyűlés 90 nappal meghosszabbította.

 

A Kormány a 484/2020.(XI.11.) Kormányrendelettel a mai naptól az alábbi szabályokat léptette életbe 2020. december 11-ig:

 

 1. A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek. A 10 000 főnél nagyobb lakónépességű település belterületén az önkormányzat által kijelölt közterületen, illetve nyilvános helyen is kötelező a maszkviselés.
 2. Este 8 óra és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, tartózkodási helyén vagy szálláshelyén tartózkodni. A kijárási tilalom alóli mentesülés esete a munkavégzés, és a kutyasétáltatás, amelyet azonban igazolni szükséges.
 3. Tilos a közterületen és nyilvános helyen a csoportosulás és gyülekezés.
 4. Tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, illetve tartani, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat. A vallási közösségek szertartásai a vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg.
 5. Sportrendezvényen nézőként tartózkodni tilos, sportrendezvény zárt kapuk mögött tartható. Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett.
 6. Családi esemény vagy magánrendezvény abban az esetben tartható meg, ha azon az egyidőben jelenlévők száma nem haladja meg a 10 főt.
 7. A temetéseken legfeljebb 50 fő vehet részt.
 8. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt (a házasulók, a tanúk, szülők, nagyszülők, testvérek és gyerekek, és persze a szertartásvezető/anyakönyvvezető).
 9. A vendéglátó üzletek bezárnak, csak házhoz szállítás lehetséges, kivételt jelentenek az üzemi étkezdék.
 10. Az üzletek, egyéb szolgáltatók este 19 órakor bezárnak, ez alól a gyógyszertárak és az üzemanyagtöltők kivételek.
 11. A szálláshelyek csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat nem.
 12. A szabadidős létesítmények, edző- és fitnesstermek, fedett uszodák, múzeumok, könyvtárak, színházak, mozik, állatkertek bezárnak.
 13. A felső- és középfokú oktatás csak digitális formában működhet, a felsőfokú oktatás kollégiumait be kell zárni.
 14. A bölcsődék, óvodák, általános iskolák nyitva maradnak.

A védelmi intézkedések betartását a Rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével végzi.

Kérem Önöket, hogy a Kormány intézkedéseit továbbra is tartsák be, viseljenek szájmaszkot, tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet, és lehetőség szerint minél kevesebb emberrel érintkezzenek ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt. Ha valaki betegség tüneteit észleli magán, hívja fel háziorvosát, és ne menjen közösségbe, ne veszélyeztesse embertársait.

Kérem a szülőket és a gyermekeket, hogy a nevelési-oktatási intézményekben előírt járványügyi előírásokat vegyék nagyon komolyan, és tartsák be a szabályokat, valamint azt is kérjük a szülőktől, hogy a legenyhébb tünetek jelentkezése esetén se engedjék közösségbe a gyermekeket.

Reméljük, hogy településünket a jövőben is elkerüli a vírus, azonban fel kell készülnünk a rendkívüli helyzetre. Önkormányzatunk igyekszik mindent megtenni a település lakosainak védelme érdekében, ezért továbbra is folyamatosan végezzük az orvosi rendelő, óvoda, iskola, gyógyszertár, hivatal, posta, boltok, buszmegállók előtti közterületek, korlátok, bejáratok vegyszeres fertőtlenítését.

A fertőzés terjedésének csökkentése miatt bezárjuk a játszótereket és a sportpályákat.

 

Várjuk azon önkéntes segítők jelentkezését is, akik szükség esetén segíteni tudnak a lakosok, főleg az idősek részére történő információ eljuttatásában, bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban és egyéb, a kialakult helyzetből adódó feladatokban. Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet:

Podhorszki István polgármester tel: 22/574-100/115, 70/3823748, polgarmester@kapolnasnyek.hu

Szabóné Ánosi Ildikó jegyző tel: 22/574-100/114, 70/9530786,  jegyzo@kapolnasnyek.hu

 

Ha valaki olyan élethelyzetbe kerül, hogy ő maga, vagy segítője, családtagjai betegek lesznek vagy más miatt átmenetileg nem megoldott az ellátása és segítségre szorul, akkor ezt jelezze az Önkormányzat felé, igyekszünk gyorsan segítséget nyújtani. Bármelyik lakosunk bizalommal fordulhat hozzánk az ismert telefonszámokon, nemcsak a 70 év felettiek.
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kápolnásnyéki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása megváltozik. Kérjük az ügyfeleket, hogy a koronavírus járvány megfékezése, az ügyfelek és a dolgozók védelme érdekében, elsősorban az infokommunikációs (internet, telefon) eszközöket szíveskedjenek igénybe venni és lehetőség szerint kerüljék a személyes megjelenést és ügyintézést! Az ismert elérhetőségeken keressék az ügyintézőket, akik megbeszélik Önökkel, hogy szükséges-e a személyes megjelenés az ügyintézés során.

 

Kérem Önöket, hogy a járvány miatti veszélyhelyzet előírásait, szabályait szigorúan tartsák be, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a védekezés továbbra is hatékony legyen és minél előbb visszatérhessünk a régi, megszokott életünkhöz.

 

Köszönöm a lakosságnak, hogy a koronavírus-járvány első hullámának időszaka alatt segítő együttműködésükkel, fegyelmezett magatartásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Kápolnásnyéket elkerülte a koronavírus fertőzés és senki sem betegedett meg a helyi lakosok közül. Úgy érzem, hogy a kialakult rendkívüli helyzet közelebb hozta a település lakosait egymáshoz, igazi közösségként tudtunk együttműködni, számíthattunk egymásra.

Remélem, hogy ebben a mostani, még súlyosabb időszakban is összefogással, közös felelősségvállalással és a Kormány által elrendelt járványügyi intézkedések betartásával nemcsak a magunk, hanem embertársaink egészségét is meg tudjuk védeni.

 

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

Podhorszki István

                                                                                    polgármester

Vissza

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2022. május - június