Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek


Az ágdarálás szüneteltetése

2020.05.06.

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

 

Az Önkormányzat kapacitása véges, így az egyre gyarapodó kinti munkákra tekintettel az ágdarálást kénytelenek vagyunk szüneteltetni a nyári időszakban. Akik eddig bejelentették igényüket, azok számára a munkát természetesen elvégezzük. Az igényeket szeptembertől fogadjuk újra.

Megértésüket köszönjük.

 

Podhorszki István

polgármester


Részletek

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

2020.04.30.

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

 

A Kormány döntése értelmében új szakaszba lép Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezés. „Ebben az új szakaszában megpróbáljuk közösen újraindítani az életet az országban, de fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni. Továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani az idősek és a legfertőzöttebb területeken élők védelmére. Az alapvető védekezési szabályok nem változnak, így az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön továbbra is legalább 1,5 méteres távolságot kell tartani, valamint kötelező lesz az arcot eltakaró maszk vagy sál viselése is. Érvényben marad továbbá az idősek idősávja is, tehát még mindig csak 9.00 – 12.00 óra közti intervallumban vásárolhatnak majd a 65 év felettiek. A fővárosban és környékén továbbra is érvényben maradnak a kijárási korlátozások. Vidéken azonban új intézkedések váltják fel a kijárási korlátozásokat. Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak, valamint újra fogadhatják a vendégeket az éttermek és a kávézók teraszaikon és kerthelyiségeikben. Emellett a szabadtéri strandok is látogathatóak lesznek. Az új szabályok jövő hétfőtől lesznek hatályosak, azonban az anyák napja miatt a virágboltok már holnaptól május 3-ig nyitva tarthatnak korlátozás nélkül.”


Részletek

TÁJÉKOZTATÁS AZ ENGEDÉLY NÉLKÜL FÚRT VAGY ÁSOTT KUTAK ENGEDÉLYEZTETÉSÉRŐL

2020.04.29.

A Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján minden 2018. december 21. napját megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesült fúrt (ásott vagy vert) kútra legkésőbb 2020. december 31-ig fennmaradási engedély kérhető, amellyel egyidejűleg a hatóság eltekinthet a vízgazdálkodási bírság kiszabásáról. Az eljárás illetékmentes.

Fentiek alapján még az idei évben kezdeményezniük kell a fennmaradási engedélyezési eljárást azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akiknek udvarán használatban lévő, de engedéllyel nem rendelkező kút található.


Részletek

A COVID-19 fertőzés legfontosabb jellemzői

2020.04.24.

1. Kórokozó: A koronavírusok lipid burokkal rendelkező, egyszálú RNS vírusok.  Embert és számos állatfajt képesek megbetegíteni, jellemzően  madarakat és emlősöket, mint például tevéket, macskákat, denevéreket. A koronavírusok zoonozisok, képesek állatról emberre terjedni.   Jelenleg   hét   koronavírusról   ismert,   hogy   képes   humán   fertőzéseket   és megbetegedések is előidézni. A koronavírus fertőzések okozta megbetegedések változó súlyosságúak lehetnek, a hétköznapi náthától  a súlyosabb légúti megbetegedésekig. Négy humán koronavírus általában enyhe- mérsékelten súlyos felső légúti tüneteket okoz, míg a Közel-Keleti légúti koronavírus (MERS-CoV) és a súlyos akut légúti tünetegyüttest okozó koronavírus (SARS-CoV) súlyos, akár életveszélyes légúti megbetegedésekhez is vezethet. (A SARS-CoV okozta további humán megbetegedések kialakulását a 2003. évi járványügyi intézkedések sikeresen megakadályozták.)


Részletek

Tájékoztató kismamáknak

2020.04.24.


Részletek

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

2020.04.24.

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önöket a koronavírus miatti veszélyhelyzetben hozott újabb intézkedésekről, valamint az elmúlt időszak tapasztalatairól.

A Kormány döntése értelmében május 3-ig változatlanul hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó szabályok, így az egész ország területére érvényes kijárási korlátozás is. A kormány döntött arról is, hogy a 2020. április 25–26-i hétvégére a polgármesterek saját településükre nézve további speciális, szigorúbb magatartási szabályokat vezethetnek be, a kijárási korlátozásokkal összefüggésben.


Részletek

Online víz és csatornadíj fizetési lehetőség

2020.04.21.


Részletek

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

2020.04.17.

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önöket a koronavírus miatti veszélyhelyzetben hozott újabb intézkedésekről, valamint az elmúlt időszak tapasztalatairól.


Részletek

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2022. május - június