Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek

SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGI TAGOK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK

2022. április 3-án országgyűlési képviselők választására és ugyanezen a napon várhatóan több kérdésben országos népszavazásra kerül sor.
 A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a szavazatszámláló bizottságok, amelyek elsődleges feladata, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.
 A szavazatszámláló bizottságok új választott tagjait és a póttagjait a Képviselő-testület választja meg, a tagok a megválasztásukat követően esküt/fogadalmat tesznek.
Amennyiben Ön szeretne részt venni a választási bizottság munkájában kérem, jelentkezzen a szavazatszámláló bizottságba.

A szavazatszámláló bizottságnak Kápolnásnyéken állandó lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben és nem áll fenn vele szemben a választási eljárásról szóló törvényben meghatározott összeférhetetlenségi ok.

Szavazatszámláló bizottsági tagnak „Jelentkezés szavazatszámláló bizottság tagjának” nyomtatvány kitöltésével lehet jelentkezni, amely beszerezhető a Kápolnásnyéki Közös Önkormányzati Hivatal anyakönyvvezetőjénél (2475 Kápolnásnyék, Fő utca 28.) vagy letölthető innen.

A kitöltött jelentkezési lapot kérjük, 2022. január 31-ig juttassa el a Kápolnásnyéki Közös Önkormányzati Hivatal anyakönyvvezetőjéhez. A jelentkezéssel kapcsolatosan hivatali munkaidőben telefonon is érdeklődhet a +36706845857vagy a +36709530786-es telefonszámon.

A szavazatszámláló bizottságok tagjai oktatáson vesznek részt, munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, és a szavazást követő napon a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek.

Kérem a Tisztelt Kápolnásnyéki Választópolgárokat, hogy jelentkezésükkel segítsék településünkön a választások sikeres lebonyolítását.

 

Letölthető nyomtatványok

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ  a Szavazatszámláló Bizottság tagjainak kiválasztásával kapcsolatos adatkezeléshez

 

 Kápolnásnyék, 2022. január 10.

 

Szabóné Ánosi Ildikó
           jegyző,
a Választási Iroda vezetője

Vissza

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró 2024. január - február