Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek


POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

2020.05.17.

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

 

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló Kormányrendelet 2020. május 18-tól tovább enyhítette a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozásokat.


Részletek

Tájékoztató a 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről

2020.05.15.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a 2020. május 18. napján hatályba lépő fenti számú Kormány rendelet értelmében az engedélyköteles tevékenységek végzésére irányuló kérelmek ellenőrzött bejelentés formájában nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, az erre a célra létrehozott alábbi e-mail címen:

                                                                     

Az engedélyköteles tevékenység – a tevékenység végzésére vonatkozó jogszabályi feltételek fennállása esetén – az engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül folytatható, azt követően, hogy a Hatóság döntéséről elektronikus úton értesítette a bejelentőt.

A bejelentésért az engedélyezés, valamint a kapcsolódó szakhatósági eljárások illetékének, vagy igazgatási szolgáltatási díjának 50 %-át kell leróni, vagy megfizetni.

Kérjük a tisztelt ügyfeleket, hogy a kapcsolattartás érdekében bejelentésükön telefonos elérhetőségüket minden esetben közöljék.

Az egyes ügyfajtákhoz tartozó nyomtatványok a kapolnasnyek.hu honlapon a letöltések fül alatt letölthetők.

 

                                                                                               Szabóné Ánosi Ildikó

                                                                                                          jegyző


Részletek

A fogászati ellátás rendje a koronavírus járvány ideje alatt

2020.05.11.

Tájékoztatom Önöket, hogy a fogászati ellátás kizárólag előzetes telefonos időpont egyeztetéssel lehetséges!

Telefonszám: 06 70 397 1637

Az ügyeleti telefon a következő napokon hívható:

 

  • Kedd: 9:00-14:00
  • Szerda: 9:00-14:00
  • Csütörtök: 9:00-14:00

A járványügyi helyzetre tekintettel csak sürgősségi ellátást végzek (foghúzás, gyógyszerfelírás).  A fúrással, csiszolással járó beavatkozásokat (fogtömés, fogpótlás, gyökérkezelés) a szükséges védőfelszerelések beszerzéséig, és az ezekre vonatkozó állami szabályozás egyértelműsítéséig nem áll módomban elvégezni.

 

Köszönöm szíves türelmüket és együttműködésüket!

 

Dr. Gerhát Márta


Részletek

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

2020.05.08.

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

 

A koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet korlátozó intézkedései jelentősen változtak május 4-től. Mindenkit érint, hogy kötelező a szájmaszk vagy az arc eltakarására alkalmas sál, kendő viselése a tömegközlekedési eszközökön és a zárt terekben; üzletekben, boltokban, gyógyszertárakban, postán, és egyéb közösségi helyeken. Kérek mindenkit, hogy tartsák be ezt a szabályt.


Részletek

Az ágdarálás szüneteltetése

2020.05.06.

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

 

Az Önkormányzat kapacitása véges, így az egyre gyarapodó kinti munkákra tekintettel az ágdarálást kénytelenek vagyunk szüneteltetni a nyári időszakban. Akik eddig bejelentették igényüket, azok számára a munkát természetesen elvégezzük. Az igényeket szeptembertől fogadjuk újra.

Megértésüket köszönjük.

 

Podhorszki István

polgármester


Részletek

Vörösmarty 220 rajzpályázat

2020.05.01.

A VESZÉLYHELYZETRE TEKINTETTEL MEGHOSSZABBÍTVA!!!!

A pályázat beküldésének határideje: 2020. október 15.

Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztó: 2020. december 1.


Részletek

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

2020.04.30.

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

 

A Kormány döntése értelmében új szakaszba lép Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezés. „Ebben az új szakaszában megpróbáljuk közösen újraindítani az életet az országban, de fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni. Továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani az idősek és a legfertőzöttebb területeken élők védelmére. Az alapvető védekezési szabályok nem változnak, így az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön továbbra is legalább 1,5 méteres távolságot kell tartani, valamint kötelező lesz az arcot eltakaró maszk vagy sál viselése is. Érvényben marad továbbá az idősek idősávja is, tehát még mindig csak 9.00 – 12.00 óra közti intervallumban vásárolhatnak majd a 65 év felettiek. A fővárosban és környékén továbbra is érvényben maradnak a kijárási korlátozások. Vidéken azonban új intézkedések váltják fel a kijárási korlátozásokat. Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak, valamint újra fogadhatják a vendégeket az éttermek és a kávézók teraszaikon és kerthelyiségeikben. Emellett a szabadtéri strandok is látogathatóak lesznek. Az új szabályok jövő hétfőtől lesznek hatályosak, azonban az anyák napja miatt a virágboltok már holnaptól május 3-ig nyitva tarthatnak korlátozás nélkül.”


Részletek

TÁJÉKOZTATÁS AZ ENGEDÉLY NÉLKÜL FÚRT VAGY ÁSOTT KUTAK ENGEDÉLYEZTETÉSÉRŐL

2020.04.29.

A Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján minden 2018. december 21. napját megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesült fúrt (ásott vagy vert) kútra legkésőbb 2020. december 31-ig fennmaradási engedély kérhető, amellyel egyidejűleg a hatóság eltekinthet a vízgazdálkodási bírság kiszabásáról. Az eljárás illetékmentes.

Fentiek alapján még az idei évben kezdeményezniük kell a fennmaradási engedélyezési eljárást azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akiknek udvarán használatban lévő, de engedéllyel nem rendelkező kút található.


Részletek

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2020. február

Pályázatok


Humán szolgáltatások komplex fejlesztése a Velencei-tó térségében

szechenyiterv

 

Infrastruktúra-fejlesztés a kápolnásnyéki könyvtárban

szechenyiterv

Kápolnásnyék Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

Projekt Legrad International Forum - Europe for citizens