Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek


A tűzgyújtásról

2021.10.18.

Tisztelt Kápolnásnyékiek!

 

A félreértések elkerülése érdekében az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket.

Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének az avar és a kerti hulladék nyílttéri égetésének szabályairól szóló 3/2021.(III.4.) hatályos önkormányzati rendeletének 4.§-a szerint a község területén az avart és a kerti hulladékot (lemetszett ágak) elsősorban hasznosítani, komposztálni kell.

 

Az önkormányzati rendelet 5.§-a értelmében „A lakosság egészségének és a környezet tisztaságának védelme érdekében a nem komposztálható, illetve a komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék égetése minden év október 1-től következő év április 30-ig engedélyezett. A határidők kezdő- és utolsó napján az égetés engedélyezett. Az égetést szerdai napokon 8-20 óra közötti, szombati napon 8-12 óra közötti időszakban lehet végezni. Ünnepnapokon az égetés tilos.”

 

Kérem azokat a lakosokat, akik mindenképpen el szeretnék égetni a kertjükben keletkezett növényi hulladékot, legyenek tekintettel a környezetükben élőkre, és környezetükre. Frissen levágott zöld vagy megázott kerti hulladékot ne égessenek! Az égetendő avar és a kerti hulladék ne tartalmazzon semmilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes anyagot.

 

Fentiek betartását kérjük mindenkitől.

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az önkormányzati rendelet szabályait a Kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzet megszűnéséig lehet csak alkalmazni, ezért kérjük Önöket, hogy a rendelkezésre álló időben készüljenek fel a kertjükben keletkezett zöldhulladék környezetbarát technológiával történő feldolgozására.

Önkormányzatunk a továbbiakban is ingyenesen biztosítja az ágdarálás lehetőségét az ingatlantulajdonosoknak.

 

Kápolnásnyék, 2021. október 18.

                                                                                               Podhorszki István

                                                                                                  polgármester


Részletek

MFP-FVT/2021 „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása – 2021”

2021.10.05.

Kápolnásnyék – Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása

Projekt azonosító száma: MFP-UHK/2021

Kedvezményezett neve: Kápolnásnyék Község Önkormányzata

Projekt címe: Kápolnásnyék Deák Ferenc utca burkolatfelújítása

Támogatás összege: 7.999.999 forint

Támogatás mértéke: 100%

Projekt befejezési dátuma: 2021.09.07.

Projekt tartalmának bemutatása: 

A Magyar Falu Program támogatásával az önkormányzat tulajdonában álló, külterületi, meglévő, szilárd burkolatú út felújítása és korszerűsítése történt meg. A felújított út kiemelt szerepet tölt be a település életében, hiszen a község egyik bevezető útja, melyet munkába járás céljából sok lakosunk vesz igénybe gépjárművel, valamint tömegközlekedési célokat is szolgál. Az autópálya felől érkezők is ezt az utat használva tudják megközelíteni a falut, és a Velencei-tavat. A beruházás során 695 méter hosszon, 6,00 m szélességben, összességében 4170 m2 felületen végeztük el az aszfaltburkolat felújítását, mindkét oldalon 0,5-0,5 m padkával.

A fejlesztés eredményeként a település lakói és az átutazók személygépkocsival, gyalogosan vagy akár kerékpárral lényegesen kedvezőbb és kulturáltabb körülmények között jutnak majd el munkahelyükre, vagy éppen a szükséges közszolgáltatások igénybevételi helyeire. A településen élők életszínvonala javult, a lakossági közlekedés biztonságosabbá vált, az utak nagyobb teherbírású borítása hosszú távú megoldást biztosít.

A projekt keretében támogatott urnafal bővítés a Támogatói Okiratban meghatározottak szerint és a pályázati kiírásban meghatározott feltételek mellett teljesült, a projekt fizikailag befejezésre került.


Részletek

MFP-FVT/2020 „Temetői infrastruktúra fejlesztése – 2020”

2021.10.05.

Kápolnásnyék – Temetői infrastruktúra fejlesztése

Projekt azonosító száma: MFP-FVT/2020

Kedvezményezett neve: Kápolnásnyék Község Önkormányzata

Projekt címe: Kápolnásnyéki Temető urnafal bővítése

Támogatás összege: 5.000.000 forint

Támogatás mértéke: 100%

Projekt befejezési dátuma: 2021.08.25.

Projekt tartalmának bemutatása: 

A Magyar Falu Program támogatásával a Kápolnásnyéki Köztemető ravatalozótól különálló urnafalának bővítése történt meg. A program által biztosított forrásból egy, a meglévő urnafalhoz hasonló új, 41 db urnafülkés temetkezési hely került kialakításra, melyre nagy igény mutatkozik a lakosság részéről. Az urnafal vasbeton lábazatra készült, a szerkezete vasbeton és tégla, színezett nemesvakolattal bevonva, műkő fedlapokkal kialakítva. A megközelítését új, térkő burkolatú járda segíti.

Ez a projekt hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat a kötelező feladatainak ellátását, jelen esetben a köztemető fenntartását, temetkezési helyek biztosítását eredményesebben és jobb színvonalon tudja ellátni az infrastrukturális feltételek korszerűsítésével.

A projekt keretében támogatott urnafal bővítés a Támogatói Okiratban meghatározottak szerint és a pályázati kiírásban meghatározott feltételek mellett teljesült, a projekt fizikailag befejezésre került.


Részletek

Hozz egy könyvet, vigyél egy könyvet!

2021.09.29.


Részletek

Intézményi étkezés igénylő lap - 2021. szeptembertől

2021.07.28.

Kedves Szülők!

Az iskolai/óvodai étkezés igénybevételéhez kérjük töltsék ki a mellékelt igénylő lapokat. Aki kedvezményes étkezést igényel, annak a 6-os (óvoda) vagy a 8-as (iskola) mellékletet is kötelező kitölteni.

HATÁRIDŐ: 2021. augusztus 10.

LEADÁS/BEKÜLDÉS: e-mail-ben (szamlazas@kapolnasnyek.hu) vagy papír alapon az Önkormányzat postaládájába bármikor bedobható.

Aki már leadta az igénylő lapot az Önkormányzatnál, az Iskolában vagy az Óvodában, az tekintse tárgytalannak a felhívást/levelet!

A szeptemberi étkezést augusztusban rendeljük meg az étkeztető cégtől. Az önkormányzati rendelet értelmében előre kell fizetni a térítési díjat, tehát augusztusban kerül számlázásra a szeptemberi étkezési díj.

A térítési díj számlákat a megadott e-mail címekre kiküldjük. Kérjük, aki nem kap számlát augusztus 15-ig, az feltétlenül írásban jelezze (szamlazas@kapolnasnyek.hu)!

Igénylőlap a Hivatalban is kérhető.

Kapcsolódó dokumentumok:

Intézményi térítési díjak 2021.05.14-től

Intézményi gyermekétkeztetés igénylőlap

6. melléklet - óvoda

8. melléklet - iskola

Köszönettel:

Kápolnásnyék Község Önkormányzat, Pénzügyi Csoport

+36 30 151 5642

szamlazas@kapolnasnyek.hu


Részletek

Kedvezményes jegyek az Agárdi Popstrandon

2021.06.17.

Önkormányzatunk támogatásának köszönhetően az idén is 50%-os kedvezménnyel tudják a kápolnásnyéki lakosok látogatni az Agárdi Popstrand rendezvényeit.

A belépéshez védettségi igazolvány, a kedvezmény igénybevételéhez lakcímkártya szükséges.

Ezúton is jó szórakozást kívánunk mindenkinek!


Részletek

Kápolnásnyék Község Díszpolgára

2021.07.08.

F e l h í v á s

 

Kérjük Kápolnásnyék Község lakosságát, hogy a 2021. évben átadandó „Kápolnásnyék Község Díszpolgára” Cím adományozására szíveskedjenek javaslatot tenni, a „Kápolnásnyék Község Díszpolgára” cím alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 4/2000.(III.28.) helyi rendelet értelmében:


Részletek

Programajánló

2021.06.22.


Részletek

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hírlevele

2021.06.11.

Részletek

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2022. május - június