Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek


Tájékoztatás a kijárási korlátozás szabályairól

2020.03.28.

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

 

A Kormány a kijárási korlátozás elrendelésével a járvány terjedési sebességét akarja lassítani. A fő cél az, hogy az emberek ne csoportosuljanak a közterületeken, parkokban, éttermekben és egyéb közösségi terekben.

 

A Kormányrendelet három fontos dolgot ír elő ténylegesen.


Részletek

Lakossági tájékoztató a kijárási korlátozás bevezetéséről

2020.03.27.

Tisztelt Kápolnásnyéki Lakosok!

Orbán Viktor, miniszterelnök bejelentette, hogy március 28. és április 11. között kijárási korlátozást rendelnek el Magyarország egész területén.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy a két hétre szóló intézkedést rögzítő rendelet pontosan meghatározza azokat az okokat, kivételeket, amelyek alapján ki lehet menni otthonról.

Fontos, hogy a korlátozás idején az otthonokat csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása miatt lehet majd elhagyni.

Nem kijárási tilalomról van szó, de azért szigorú a szabályozás. A rendelet megsértése szabálysértésnek minősül, ez ötezer forint feletti, akár 50 ezer forintos büntetéssel is sújtható.

A korlátozások részletes felsorolása a Kormányrendeletben olvasható.

Kápolnásnyék, 2020. március 27.

                                                                                               Podhorszki István

                                                                                               polgármester


Részletek

A civil szervezetek pályázatáról

2020.03.26.

Tájékoztató

 

Tájékoztatjuk az önkormányzati támogatásra pályázó civil szervezeteket, hogy a pályázatok bírálatának és a Képviselő-testület döntéshozatalának időpontja a járványügyi helyzetre tekintettel bizonytalan.

Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük.

 

dr. Kiszler Judit

aljegyző


Részletek

Felhívás ágdarálás igénybevételére

2020.03.25.


Részletek

Tisztelt 70 éven felüli Lakosaink!

2020.03.24.

A Kormány és Önkormányzatunk is arra kéri a főleg a 70 éven felülieket, hogy lakóhelyüket, tartózkodási helyüket ne hagyják el. Akik ezt vállalják a járvány okozta veszélyhelyzet ideje alatt, és ezt bejelentik az Önkormányzatnak, azoknak az ellátásáról gondoskodunk.

Ha Ön elmúlt 70 éves, vagy fiatalabb, azonban fogyatékossága vagy krónikus betegsége miatt nem tudja ellátni magát, és nincs olyan hozzátartozója, aki gondoskodni tudna Önről, kérem jelezze az Önkormányzat felé.


Részletek

Központi Háziorvosi Ügyelet Velence 2020. április

2020.03.23.

Részletek

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY: TÁJÉKOZTATÁS A JÁRVÁNYÜGYBEN HOZOTT RENDKÍVÜLI ÖNKORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEKRŐL

2020.03.20.

Tisztelt Lakosság!

 

A koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel, a kormány által kihirdetett intézkedések figyelembevételével az alábbi rendkívüli intézkedéseket hirdetjük ki.


Részletek

Háziorvosi tájékoztató

2020.03.20.

Kedves Kápolnásnyékiek!

Háziorvosi rendelések a régi időpontoknak megfelelően változatlanok, annyi módosítással, hogy a lázas, köhögő, náthás, torokfájós betegek először telefonon hívjanak fel a következő telefonszámokon: 22574065 vagy 209355210-es mobilon.
Olyan...


Részletek

Tájékoztatás Szakorvosi Rendelőintézet Velence

2020.03.20.

A járványügyi helyzetre tekintettel, Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr levele, az EMMI IV/2397/2020/EAT számú utasítása, valamint Dr. Varga Erika járási tisztifőorvos FE-08/NEO/0604-15/2020 számú levele alapján a Velencei Szakorvosi Rendelőintézetben a diagnosztikai és a terápiás szakorvosi tevékenység átmenetileg szünetel. A Rendelőintézet ellátási területéhez tartozó háziorvos kollégák által kért sürgős laboratóriumi vizsgálatokra vonatkozó vérvételt, a Recepción történt előzetes időpont egyeztetés szerint szerdán reggelenként elvégezzük. Azok a szakrendelések, ahol a már folyamatban lévő kezelés gyógyszereit csak az illetékes szakorvos írhatja fel, a kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében kialakított rendszer szerint működni fognak oly módon, hogy a gyógyszerfelírásra szoruló betegeket a Rendelőintézet munkatársai telefonon értesítik. A Rendelőintézet Recepcióján a telefonos szolgálat hétköznap reggel 7 és 17 óra között biztosított. A korábban készült leletek kiadása a járványügyi biztonsági intézkedések betartása mellett történik.

A Központi Háziorvosi Ügyeleti szolgálat szintén a járványügyi óvintézkedések betartása mellett, a Fejér Megyei Mentőszolgálat diszpécserszolgálatának mentésirányításával a szokott módon működik. Az ügyelet hétköznap 17 órától másnap reggel 7-ig, szombaton, vasárnap és ünnepnap reggel 7-től, másnap reggel 7-ig elérhető.

 

Dr. Ferencz Péter
ügyvezető igazgató


Részletek

A Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet toborzása

2020.03.20.

 


Részletek

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró - 2020. július - augusztus

Pályázatok


Humán szolgáltatások komplex fejlesztése a Velencei-tó térségében

szechenyiterv

 

Infrastruktúra-fejlesztés a kápolnásnyéki könyvtárban

szechenyiterv

Kápolnásnyék Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

Projekt Legrad International Forum - Europe for citizens