Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Kápolnásnyék – Pázmánd közötti kerékpárút építés

2020.01.23.

Tisztelt Lakók!

 

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Kápolnásnyék, Kutas soron Társaságunk megkezdi a Kápolnásnyék – Pázmánd közötti kerékpárút építés munkálatait várhatóan péntektől (2020.01.24-től).

Kérjük, hogy 7,00 – 16,00 óra között gépjárműveiket ne hagyják a közterületen, az út területén.

A kellemetlenségek miatt ezúton kérjük szíves türelmüket és megértésüket.

 

Bármely felmerülő kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre.

Péninger János építésvezető 30/4003-037

 

ÚTÉPPARK KFT.


Részletek

HIRDETMÉNY szálláshely-minősítés intézményéről

2021.10.29.

Az egyes kormányrendeleteknek a turizmus-vendéglátás ágazatot érintő stratégiai célú módosításáról szóló 501/2021. kormányrendelet bevezette a szálláshely-minősítés intézményét.

Ennek keretében a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (a továbbiakban: szálláshelyminősítő szervezet) vizsgálja a szálláshelyek számára előírt minőségi követelményeknek való megfelelést és ez alapján minőségi fokozatokba sorolja a szálláshelyeket.


Részletek

Hirdetmény Partnerségi Egyeztetés lefolytatásáról a településrendezési eszközök módosítás tervezetének véleményezése tárgyában a

2021.03.24.

1101/36, 1101/10 és 1101/39 hrsz-ú ingatlanok vonatkozásában

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29/A. § és 42. §-nak, valamint Kápolnásnyék Község Önkormányzatának a településfejlesztéssel, településrendezéssel  és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 17/2017. (XII.12) önkormányzati rendeletben meghatározottaknak megfelelően tájékoztatom a Lakosságot és az érintett Partnereket, hogy Kápolnásnyék Község Önkormányzata elkészítette a településrendezési eszközök (településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat) módosításának tervezetét a 1101/36, 1101/10 és 1101/39 hrsz-ú ingatlanokat érintően. A tervek módosításának egyeztetését az önkormányzat tárgyalásos eljárással kívánja megvalósítani.


Részletek

MFP-FVT/2020 „Temetői infrastruktúra fejlesztése – 2020”

2021.10.05.

Kápolnásnyék – Temetői infrastruktúra fejlesztése

Projekt azonosító száma: MFP-FVT/2020

Kedvezményezett neve: Kápolnásnyék Község Önkormányzata

Projekt címe: Kápolnásnyéki Temető urnafal bővítése

Támogatás összege: 5.000.000 forint

Támogatás mértéke: 100%

Projekt befejezési dátuma: 2021.08.25.

Projekt tartalmának bemutatása: 

A Magyar Falu Program támogatásával a Kápolnásnyéki Köztemető ravatalozótól különálló urnafalának bővítése történt meg. A program által biztosított forrásból egy, a meglévő urnafalhoz hasonló új, 41 db urnafülkés temetkezési hely került kialakításra, melyre nagy igény mutatkozik a lakosság részéről. Az urnafal vasbeton lábazatra készült, a szerkezete vasbeton és tégla, színezett nemesvakolattal bevonva, műkő fedlapokkal kialakítva. A megközelítését új, térkő burkolatú járda segíti.

Ez a projekt hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat a kötelező feladatainak ellátását, jelen esetben a köztemető fenntartását, temetkezési helyek biztosítását eredményesebben és jobb színvonalon tudja ellátni az infrastrukturális feltételek korszerűsítésével.

A projekt keretében támogatott urnafal bővítés a Támogatói Okiratban meghatározottak szerint és a pályázati kiírásban meghatározott feltételek mellett teljesült, a projekt fizikailag befejezésre került.


Részletek

KÁPOLNÁSNYÉKI BÖLCSŐDE ALAPKŐLETÉTELE

2021.05.05.

Kápolnásnyék Község Önkormányzata 2020-ban a TOP 1.4.1-19 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése pályázaton sikeresen szerepelt és a kápolnásnyéki bölcsőde felépítésére 371 millió 238 ezer 241 Ft támogatást nyert.

A beruházás megindításához szükséges munkaterület átadást ünnepélyes keretek közt bonyolítottuk le, melynek során 2021. május 4.-én megtörtént az új Kápolnásnyéki Bölcsőde alapkövének letétele.

Az új bölcsőde alapkövét elhelyezték:


Részletek

Intézményi étkezés igénylő lap - 2021. szeptembertől

2021.07.28.

Kedves Szülők!

Az iskolai/óvodai étkezés igénybevételéhez kérjük töltsék ki a mellékelt igénylő lapokat. Aki kedvezményes étkezést igényel, annak a 6-os (óvoda) vagy a 8-as (iskola) mellékletet is kötelező kitölteni.

HATÁRIDŐ: 2021. augusztus 10.

LEADÁS/BEKÜLDÉS: e-mail-ben (szamlazas@kapolnasnyek.hu) vagy papír alapon az Önkormányzat postaládájába bármikor bedobható.

Aki már leadta az igénylő lapot az Önkormányzatnál, az Iskolában vagy az Óvodában, az tekintse tárgytalannak a felhívást/levelet!

A szeptemberi étkezést augusztusban rendeljük meg az étkeztető cégtől. Az önkormányzati rendelet értelmében előre kell fizetni a térítési díjat, tehát augusztusban kerül számlázásra a szeptemberi étkezési díj.

A térítési díj számlákat a megadott e-mail címekre kiküldjük. Kérjük, aki nem kap számlát augusztus 15-ig, az feltétlenül írásban jelezze (szamlazas@kapolnasnyek.hu)!

Igénylőlap a Hivatalban is kérhető.

Kapcsolódó dokumentumok:

Intézményi térítési díjak 2021.05.14-től

Intézményi gyermekétkeztetés igénylőlap

6. melléklet - óvoda

8. melléklet - iskola

Köszönettel:

Kápolnásnyék Község Önkormányzat, Pénzügyi Csoport

+36 30 151 5642

szamlazas@kapolnasnyek.hu


Részletek

Ajándék laptopok

2020.12.31.

A 2020-as évünk tapasztalatai azt mutatták, nagy szükség lehet még a jövőben is az online oktatásra, ezért Hivatalunk Vezetői úgy döntöttek, hogy az önkormányzat nevében két arra érdemes gyermeket megajándékoznak egy-egy laptoppal. A meglepetés ajándékok átadása során már láttuk: amilyen nagy örömmel készültünk, olyan hálás szívvel fogadták az ifjak segítségünket. Nekik is, és minden kápolnásnyéki diákunknak ezúton is kívánunk jó egészséget, sok sikert tanulmányaik során.

 

                                                                                   Podhorszki István

                                                                                       polgármester


Részletek

MFP-FVT/2021 „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása – 2021”

2021.10.05.

Kápolnásnyék – Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása

Projekt azonosító száma: MFP-UHK/2021

Kedvezményezett neve: Kápolnásnyék Község Önkormányzata

Projekt címe: Kápolnásnyék Deák Ferenc utca burkolatfelújítása

Támogatás összege: 7.999.999 forint

Támogatás mértéke: 100%

Projekt befejezési dátuma: 2021.09.07.

Projekt tartalmának bemutatása: 

A Magyar Falu Program támogatásával az önkormányzat tulajdonában álló, külterületi, meglévő, szilárd burkolatú út felújítása és korszerűsítése történt meg. A felújított út kiemelt szerepet tölt be a település életében, hiszen a község egyik bevezető útja, melyet munkába járás céljából sok lakosunk vesz igénybe gépjárművel, valamint tömegközlekedési célokat is szolgál. Az autópálya felől érkezők is ezt az utat használva tudják megközelíteni a falut, és a Velencei-tavat. A beruházás során 695 méter hosszon, 6,00 m szélességben, összességében 4170 m2 felületen végeztük el az aszfaltburkolat felújítását, mindkét oldalon 0,5-0,5 m padkával.

A fejlesztés eredményeként a település lakói és az átutazók személygépkocsival, gyalogosan vagy akár kerékpárral lényegesen kedvezőbb és kulturáltabb körülmények között jutnak majd el munkahelyükre, vagy éppen a szükséges közszolgáltatások igénybevételi helyeire. A településen élők életszínvonala javult, a lakossági közlekedés biztonságosabbá vált, az utak nagyobb teherbírású borítása hosszú távú megoldást biztosít.

A projekt keretében támogatott urnafal bővítés a Támogatói Okiratban meghatározottak szerint és a pályázati kiírásban meghatározott feltételek mellett teljesült, a projekt fizikailag befejezésre került.


Részletek

Közlemény - Lakossági használt sütőolaj gyűjtés

2021.01.28.

Napjainkban már településünkön is egyre több a környezettudatosabb, a háztartásokban keletkező hulladékot szelektíven gyűjtő, felelősségteljes lakos. Számukra egy jó hír:

 

Kápolnásnyék Község Polgármestere Szolgáltatói Szerződést kötött a háztartásokban keletkező használt sütőolaj és zsíradék gyűjtésére/leadására, így a lehetőség erre is biztosítva van.


Részletek

Tájékoztatás az avar és a kerti hulladék nyílttéri égetésének szabályairól

2021.03.05.

Önkormányzatunk számára is fontos a környezet, a levegő és a lakosok egészségének védelme, ezért is helyeztük hatályon kívül az avar és a kerti hulladék nyílttéri égetésének szabályairól szóló korábbi önkormányzati rendeletünket. Azonban azt tapasztaltuk, hogy kertészkedő lakosaink közül még nem mindenki készült fel arra, hogy környezettudatos módon (komposztálás, ágdarálás, zöldhulladékgyűjtés igénybevétele) oldja meg a kertjében keletkező növényi zöldhulladék kezelését. A Kormány még egy rövid időszakra - a veszélyhelyzet megszűnéséig - lehetőséget biztosított az önkormányzatok számára, hogy rendeletükben szabályozzák a kerti hulladék égetésének feltételeit.

A település közigazgatási területén átmeneti időszakra 2021. április 30-ig ismét lehetővé tesszük az ingatlanaikon kertészeti munkálatok végzése során keletkezett fű, lomb, ág, avar nyílttéri égetését. 

Az égetést szerdai napokon 8-18 óra közötti, szombati napon 8-12 óra közötti időszakban lehet végezni. Ünnepnapokon az égetés tilos. A nyílttéri égetés során a meteorológiai viszonyokra figyelemmel kell lenni. Égetni csak szélcsendes időben szabad.

A füstképződés csökkentése érdekében a nem komposztálható avart és kerti hulladékot előzetesen szikkasztani, szárítani kell. Az eltüzelés csak olyan adagokban történhet, amely nem veszélyezteti a tűz környezetét. Nyers, megázott avar és kerti hulladék égetése tilos. Az égetendő avar és kerti hulladék nem tartalmazhat semmilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes anyagot tartalmazó hulladékot.

A részletszabályokról szóló önkormányzati rendeletet megtalálják a www.kapolnasnyek.hu weboldalon.

A veszélyhelyzet megszűnését követően már senkinek sem lesz lehetősége a kerti hulladék elégetésére, ezért kérjük Önöket, hogy a rendelkezésre álló időben készüljenek fel a kertjükben keletkezett zöldhulladék környezetbarát technológiával történő feldolgozására.

 

                                                                                   Podhorszki István

                                                                                     polgármester


Részletek

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró 2024. március - április