Menü
Üdvözöljük teszt
Kápolnásnyék weboldalán
Sok boldogságot kívánunk minden névnaposnak!

Közéleti hírek


GÉPJÁRMŰADÓVAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS

2021.02.02.

Hol és hogyan kell intézni a 2021. évi gépjárműadóval kapcsolatos ügyeket a NAV-nál? (A 2020. december 31-ig végéig keletkezett, megváltozott vagy megszűnt gépjárműadó kötelezettségek ügyében, továbbra is az önkormányzati adóhatóságokhoz lehet fordulni.)

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény rendelkezéseinek hatálybalépését követően – 2021. január 1-jétől – a gépjárműadóval kapcsolatos teljes körű hatósági ügyintézést az állami adóhatóság (NAV) látja el.


Részletek

Közlemény - Lakossági használt sütőolaj gyűjtés

2021.01.28.

Napjainkban már településünkön is egyre több a környezettudatosabb, a háztartásokban keletkező hulladékot szelektíven gyűjtő, felelősségteljes lakos. Számukra egy jó hír:

 

Kápolnásnyék Község Polgármestere Szolgáltatói Szerződést kötött a háztartásokban keletkező használt sütőolaj és zsíradék gyűjtésére/leadására, így a lehetőség erre is biztosítva van.


Részletek

Vigyázzon adataira

2021.01.15.


Részletek

Speciális önkéntes területvédelmi tartalékos (SÖTT)

2021.01.11.

Tisztelt Álláskereső!

 

            A kormány által indított gazdaságvédelmi akcióterv munkahelyteremtési intézkedéseihez a Magyar Honvédség is csatlakozott. A honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója, így számunkra egyértelmű volt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben szerepet vállaljunk, akár több ezer fő foglalkoztatásával. Ennek eredményeként egy új, speciális önkéntes területvédelmi tartalékos (SÖTT) katonai szolgálati forma bevezetésére került sor.

            A szolgálati forma a munkahelyüket elveszítő, elhelyezkedni szándékozó, 18. életévüket betöltött, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgároknak kíván segíteni. Több mint ezer fő csatlakozott már a programhoz, de továbbra is nagy az érdeklődés, köszönhetően a közeli munkalehetőségnek, a határozott idejű munkavégzésnek. A kormány támogatásával a honvédség 2021-ben is stabil kereseti lehetőséget nyújt azoknak az állampolgároknak, akik elvesztették munkahelyüket és csatlakoznának. A speciális tartalékos szolgálat lehetőséget nyújt a jelentkezőknek, hogy hat hónapon keresztül képezhessék magukat, szert tegyenek honvédelmi ismeretekre és emellé anyagi támogatásban részesüljenek.


Részletek

BUÉK

2020.12.31.

Minden kedves kápolnásnyéki lakosunknak ezúton is jó egészséget és nagyon Boldog Új Évet Kívánunk!

 

Kápolnásnyék Község Önkormányzat vezetői, dolgozói és képviselő-testülete

 


Részletek

Ajándék laptopok

2020.12.31.

A 2020-as évünk tapasztalatai azt mutatták, nagy szükség lehet még a jövőben is az online oktatásra, ezért Hivatalunk Vezetői úgy döntöttek, hogy az önkormányzat nevében két arra érdemes gyermeket megajándékoznak egy-egy laptoppal. A meglepetés ajándékok átadása során már láttuk: amilyen nagy örömmel készültünk, olyan hálás szívvel fogadták az ifjak segítségünket. Nekik is, és minden kápolnásnyéki diákunknak ezúton is kívánunk jó egészséget, sok sikert tanulmányaik során.

 

                                                                                   Podhorszki István

                                                                                       polgármester


Részletek

Hirdetmény Partnerségi Egyeztetés lefolytatásáról a településrendezési eszközök módosítás tervezetének véleményezése tárgyában a 436/2 hrsz-ú ingatlan vonatkozásában

2020.12.29.

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29/A. § és 42. §-nak, valamint Kápolnásnyék Község Önkormányzatának a településfejlesztéssel, településrendezéssel  és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 17/2017. (XII.12) önkormányzati rendeletben meghatározottaknak megfelelően tájékoztatom a Lakosságot és az érintett Partnereket, hogy Kápolnásnyék Község Önkormányzata elkészítette a településrendezési eszközök (településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat) módosításának tervezetét (lakossági kérelemre) a 436/2 hrsz-ú ingatlant érintően. A tervek módosításának egyeztetését az önkormányzat tárgyalásos eljárással kívánja megvalósítani.


Részletek

Szelektív tájékozatató

2020.12.10.

Tisztelt Lakosság!

 

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás az ingatlantulajdonosok számára díjmentes használatra biztosít 1 db, új, 120 literes, kerekes szelektív hulladék gyűjtőedényt.
2020. október és november hónapban a lakosság érdekeit előtérbe helyezve az Önkormányzat biztosította a hulladékgyűjtő edények átadását a lakosság számára.
Azonban sajnálatos módon a kiosztás nem valósult meg teljeskörűen.


Részletek

2020.12.09.


Részletek

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hírlevele

2020.12.08.


Részletek

Keresés


Ügyfélfogadás


Hétfő:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Szerda:
08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
Péntek:
08:00 - 12:00

Kisbíró

Töltse le helyi lapunk legfrissebb kiadását
Kisbíró 2023. január - február